29 Eylül 2024 Pazar

19 İddiasını test (8) Gök Cisimleri ve Olasılık

 

Gök Cisimleri

 

İddia 8

 

Dünya'nın yörüngesinde bir turunu 27 gün 7 saatte tamamlar. Dünya, Ay ve Güneş geometrisinde görülen periyodik değişimler sonucunda her 29,5 günde tekrar eden Ay'ın evreleri oluşur.

Kamerî takvim veya Ay takvimi, Dünya'nın Güneş çevresindeki hareketleri yerine Ay'ın tam devrelerini (sinodik ayları) temel alan takvim. "Mevsim yılı" da denilen bir Güneş yılında 12.37 sinodik ay bulunur, yani ay senesi daha çabuk tamamlanır. Bu nedenle Ay takvimlerini Güneş takvimine çevirirken, belirli bir sürenin ilave edilmesi (periyodik interkalasyon) gerekir.

Ayın başlangıcı takvimden takvime değişir. Bazı takvimlere göre devre yeni ay, dolunay veya hilal ile başlar. Bazı takvimlerde ise detaylı hesap kullanılır.

Aylar 29 veya 30 gündür. Artık yıl ve aylarla Güneş takvimine uyarlanır.

Çok ilginç şekilde tüm Kuran’da (قمر) Kamer (Ay-Moon) kelimesi 27 defa geçmektedir. Ay'ın dünyamız etrafında bir tur dönmesi tam 27.32 günde olmaktadır. Buna “sidereal” orbit denir. Ay'ın kendi etrafında dönmesi de çok ilginç şekilde 27 gün sürer. Bu nedenle biz Ay'ın tek bir yüzünü görürüz. Ay'ın arka kısmını göremeyiz.

Kuran'da (قمر) Kamer (Ay-Moon) kelimesi 27 kez geçiyor ve bir sidereal dönüşü bize bildiriyordu. Synodic dönüş ile sidereal dönüş arasında  26.928 derecelik bir açı olması yani 27 derecelik bir açı da Kuran'ın bize gösterdiği bir mucizedir.

Test 8

 

1.    Ay (القَمَرُ)



2.    Güneş (الشَّمْسَ)



3.    Yıldız (النَّجْم);



4.    Kevkeb (Gezegen, Yıldız);



5.    Şihâb (Meşale, Kayan Yıldız) ;



 

6.    Burç-lar (البُرْجُ)



 

 


Sonuç 8

Olasılık hesaplama;

Olasılık teorisi ya da ihtimaliyet teorisi rastgele olayların analizi ile ilgilenen bir matematik bilim dalıdır. Olasılık teorisinin ana ögeleri rassal değişkenler, saf rassal süreçler, olaylar olarak sayılabilir.

Olasılık teorisinde ve istatistikte bir olayın lehine olan olasılıklar oranı (İngilizce "odds"), p / (1 − p) 'dir, burada p bu olayın olasılığıdır. Bu olayın aleyhine olan olasılıklar oranı da (1 − p) / p 'dir. Örneğin, haftanın rastgele bir gününü seçerken, pazar gününü seçmenin olasılıklar oranı 1/6'dır, 1/7 değil. Odds (A) = P(A) /1-P(A) 'dır.

Odds (6) = P(6) /1-P(6) 'dır.

Qur’an’da “Qamer” kelimseinin 27 kez geçtiği doğrudur.  

Fakat bunun yanında Şems, Necm, Kevkeb, Şihâb, Burç kelimeleri sayılsal bir özellik barındırsa da iddialarda bu kelimeler görmezden gelinmektedir.

0.17 Gök Cisimlerinin sayısal değerlerinin tutma olasılığı,

0.83 Gök Cisimlerinin sayısal değerlerinin tutmama olasılığı.

Bu olasılık hesabına göre sayısal değerlerin tutmama olasılığı tutma özelliğine göre daha baskındır. Yani tutulan sayı üzerinden bir mucize olduğu iddia edilmektedir. Oysa 5 seçenek tutmadığı veya bir anlam ifade etmediği için göz ardı edilmekte, sayımlarda ve seçimlerde “tutan-lar”ın öne çıkarıldığı gözlenmektedir.

 Kısaca diğer beş/5 seçenekten biri "tutsa"ydı. O seçenek öne çıkarılacak ve mucize diye anlatılacaktı. Oysa buna benzer bir çok örnek bulunabilir ve bunların "tutan"ların öne çıkarıldığı rahatça test edilebilinir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Cibt ve Tâgût Kelimelerinin Habeşçe izleği

                                                          Cibt ve Tâgût Kelimelerinin Habeşçe izleği   “ اَلَمْ تَرَ اِلَى الَّذٖينَ ا...